2010. május 17., hétfő

cheesecake


az alaphoz kb 120 gr kekszet ledaráltam, és 75 gr olvasztott margarinnal, vaniliás cukorral összekevertem, majd belelapítottam a tortaformába. közepesen meleg sütőben (150fok) 8-10 perc alatt elősütöttem. ráborítottam a következő krémet:
fél kiló körüli ill. picivel több philadelphia vagy mascarpone sajtkrémet (hadd mondjam, én fél kiló nem száraz túrót és 100 gr tejfölt használtam most. nem emlékszem, hogy különbözne a másiktól) kikevertem egy csésze cukorral, 1 vaniliás cukorral, 3 felvert tojással, 1 vaniliás pudingporral, 1 citrom reszelt héjjával és levével.
betettem a sütőbe, és 160 fokon kb. 40 percig sütöttem. ekkor még puha az állaga. kihűlés után hűtőben hagytam egy éjjelt, és másnap eperrel díszítettem. ekkor pár percig elfogott a pánik, mert vasárnapi ebéd előtt történt a felismerés, hogy nincs tortazselé, sem semmi más zselatinféle, kocsonya a tetejére. pedig azért Dani szülinapja van, és... és a cheesecake kicsit egyoldalú lenne ha nincs rajta kocsonya. hamar elővettem egy zselésítőszerrel készített piros dzsemet (meggy) a kamrából, felmelegítettem, és néhány kanállal elsimítottam az eper tetejét. hú, ez nagyon jó ötlet volt!:) a tejszínhab máskor el is maradhat.

12 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Nagyon leleményes vagy!! :)
Szuperül néz ki!

Piroska írta...

Kérek egy szeletet”!!!annyira szeretem a cheesecake-et...ez a nyerő pár éve már.

Ottis írta...

Én is megennék most egy szeletet, nincs semmi süti itthon és nagyon kívánom!Guszta!

Klári B. írta...

de jo, es otletes a vegmegoldas :)

Jade írta...

Nagyon guszta lett!
Boldog szulinapot a nagyfiadnak!

Ami írta...

Mmmm, mennyei lehetett :) nagyon szeretem a sajttortát :).

Mike Adina írta...

Most készül a túró... szeretném ezt kipróbálni.

Kingabell írta...

Elmúlt hétvégén az előbbi desszertet készítettem, most meg ez lesz. A konyhatudásomhoz ez jól illik :))
Ezért már kérdezek is: a krémhez kész, megfőtt pudingot teszek, ugye? nem a port? Köszi, pussssz

Budai Evódia írta...

nem, KInga. port teszek főzés nélkül, s a sütőben megfő a puding a krémbe.

Budai Evódia írta...

írjátok majd meg milyen lett. biztosan finom....aztán másodjára tökéletes lesz, mintha a Cheesecake Factory-ban vetted volna:)

Salomé írta...

Te mindig talpra esel mint a macska. Van vizum, meghozza 10 eves. Hala.

Budai Evódia írta...

akkor találkozunk! juhéééé vagyis hála!:)