- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 tojássárga
- kb. 10 dkg margarin
- kevés kristálycukor
- 20 dkg sűrű lekvár (nekem csak hígabb volt most:)
- 5 dkg porcukor
- 1 db citrom héja reszelve
Az élesztőt a cukorral tejben felfuttatunk. A lisztet, és többi hozzávalót hozzáadjuk, jól összegyúrjuk. 30-35 percig kelesztjük. Átgyúrjuk. Kinyújtjuk, kis téglalapokra vágjuk, majd minden darabra egy kiskanál lekvárt teszünk. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket olvasztott margarinnal(olajjal is lehet) megkenjük, végül 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
HAMAR ELFOGY!!!
4 megjegyzés:
azt el is hiszem hogy hamar elfogy!!!! meli
Hogy milyen régóta keresek egy jó receptet a lekváros buktára.Túrósomnak jó a recept de lekvárosan mindig olyan kemény lesz,hogy agyon lehet vele ütni egy ökröt is.Viszem a recit!
Igazán nagyon guszta, jöhet felénk is egy adaggal :)))
Nagyon jól néz ki:)
Megjegyzés küldése