2010. augusztus 10., kedd

hamburger, vinetta és gyergyói áfonya:)

Hú, rég jártam erre! Nem csoda, ha egy hónapot Gyergyóban táboroztunk, táboroztattunk....HA Gyergyó, akkor megint áfonyadzsem.
Ma sütöttünk hamburger húspogácsát, és vinettát is a fiúk kérésére.
Húspogácsa egyszerűen: darált hús (én vegyesen szeretem marha és sertés), só, bors, kicsi ketchup és mustár, apróra vágott hagyma és savanyú uborka. Ezt összegyúrom és pogácsák formájában grillezem. Lehet sütőben is, de így az igazi. Ezután mehet a zsömle közzé salátával.
A padlizsánt, vinettát, megsütöm, megpucolom a hajától, turmixolom és könnyű majonézzel kikeverem. Sóval ízesítem. Mentateával lecsúsztatunk mindent. Több nem kell nálunk egy jó vacsorához, csak a megszokott szeretetteljes családi légkör, természetesen!:D.


3 megjegyzés:

Zambo Dalma írta...

En is most sutom a vinettat, nalunk mindenki nagyon szereti, fiuk,lanyok :), es a mentateat is.

Mónika írta...

fagyasztva is így rakod el?

Budai Evódia írta...

igen. megsütöm, leturmixolom s zacskózom a fagyasztóba. mikor előveszem, amíg kiolvad, kikavarom a majonézt. ennyi:)