vagy hordós savanyúság, amibe azt dobigálunk télire, ami éppen van:)
most volt itthon pár paprika meg egy nagy fej káposzta a szokásos piaci vásárból megmaradva. a káposztát sóztam, kicsavartam a levét és a paprikába jó szorosan belenyomkodtam, hogy ne szálljon ki:) ezt dobtam a hordóba. majd még kerül az uborka, hagyma mellé karfiol és kitudja még mi:D
a hordó levét így készítem:
3o literes hordóhoz
- 12, 5 l víz
- 1,5 kg cukor
- 6o dkg só
- 7, 5 dl 2o% ecet
- 7,5 dl 15% ecet
- 35 gr trimsó
- 12,5 gr citromsav
- 12,5 gr babérlevél
- 12,5 gr borkén
- 43 gr nátriumbenzoát
- 25 gr szemesbors
- 2oo gr mustármag
- torma ízlés szerint
8 megjegyzés:
Hordós savanyúságot én is szoktam néha, de vagy 3 éve már nem tettem, mert nincs hordóm.:P próbáld ki, csak négybe vágd a káposztát, meglásd, milyen finom lesz benne. Jaj, és Evódia, szerintem elírtad a vízmennyiséget, oda 12,5 LITER víz kell, nem? Az én receptem 10 l vízhez adja a dolgokat, és az arányok kb. ugyanekkorák. :)
Puszillak:)
hát persze, hogy liter van dl helyett. köszi:)
Ezt a receptet én is nagyon szeretem. Krasznán tanultam évekkel ezelőtt és nagyon megállta a helyét!
en is szeretem a dobigalos savanyusagot, vagy ahogy mi mondjuk a csalamadet.
Evodia, valamikor regen egy kiralylanykoron rizsfelfujtat keszitettunk, es le is irtuk a receptet. A baj csak az, hogy nem talalom sehol. Ha megvan meg, kerlek ird le nekem. Koszike.
Elmentettem ezt a receptet magamnak. :)
En is megyek megkosztolni?
Köszi, hogy megtetted ezt nekem, értem!
pont ezért jöttem most ide. És nicsak! :D
Megjegyzés küldése