Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
2010. szeptember 3., péntek
mai szilvás gombócunk
K. Kató nénitől olyan szép nagy szilvaszemek gurultak az asztalunkon, hogy úgy határoztam, azért is egészben hagyom, és óriásgombócot ebédelünk. Nagyon finom lett. Köszönjük!
Ja, és rájöttem, hogy a rétesliszt a gombóctésztához, nudlihoz nagyon előnyös tud lenni...
SZILVÁS GOMBÓC
hozzávalók a tésztához: 4o dkg főtt krumpli lereszelve, 15 dkg rétesliszt, 1 tojás, kis só, 1 kanál olaj. összegyúrom.
zsemlemorzsát margarinon megpirítok, 1 kg szilvát kimagolok, cukrot teszek a közepébe. a tésztából egy kanálnyit a kezembe veszek, gombóccá formálom, úgy hogy közepébe elhelyezem a szilvát. forró vízben kifőzöm. pirított zsemlemorzsába forgatom, cukorral, fahéjjal megszórom. még finom a tejföl rácsorgatva, de az most nem volt:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
az a szilva csakugyan nagyon nagy és nagyon finom... volt :)
kipróbálom én is a te recveptedet, asszem. csak még megnézem, a szakácskönyvemben levőtől mibel különbözik :)
hűha, ezt nem kell előbb kisiriteni! mostmár biztos, hogy :D
encóka lelkes beszámolója után én is úúúúúúúúgy kívánom a szilvás gombócot!
Megjegyzés küldése