régi klasszikus, és nagyon finom tud lenni:)
40 dkg lisztet, 2 tojással, csipet sóval, kb. másfél deci langyos vízzel összekeverek a mixerrel. Majd kézzel gyúrom még egy kicsit, éppen, hogy elváljon a kezemtől. Kinyújtom vékonyra, fele tésztára kis szilvalekvár csomókat halmoztam kis távolságokra egymástól. A másik felét ráhajtogattam a csomók körül megnyomkodtam a tésztát, és derelyemetszővel kis négyszögekre vágtam a tésztát. Lobogó sós vízbe dobtam, kifőztem, leszűrtem, pirított zsemlemorzsába forgattam és megszórtam cukorral. Még van pár darab, eltettem holnapra, hogy én is ehessek. Ugyanis, ez a mai vacsorára készült el:)
6 megjegyzés:
Kérem azt a pár darabot!!
nagy kedvenc nálunk is, de én még sosem készítettem... olyan bonyolultnak tűnt.... mostanig.
hmm..ez az egyik olyan étel,amit imádok,de én mákban meghempergetve szeretem és csak amit anyukám készít:)De a fotó láttán szívesen megkóstolnám ezt is!:)
Jajj de jóó lenne..most :)
:) nagyon finom tud lenni, mi is nagyon szeretjuk a szilvaizes derelyet:)
Nagyon jól néz ki! én is nagyon szeretem, de még egyedül én sem készítettem soha.
Megjegyzés küldése