Amennyiben nagy lapos tepsit használunk jobb dupla adagot készíteni, mint én is tettem most.
Recept egy adagnak:
Tésztája: 25 dkg liszt, fél csomag Rama margarin (12 deka körül) , csipet só, egy kanál hideg víz. Ezt gyorsan összegyúrom, majd a tepsi formájára kinyújtom kerekre vagy négyszögűre (az utóbbi esetben zsírpapiron nyújtom ki, amit majd mindenestől belehelyezek a tepsibe). Megszurkálom a tetejét,hogy ne púposodjon fel (én most ezt elfelejtettem:P), és forró sütőben (180-200 fok) félig megsütöm.
Amíg sül, hamar elkészítem a tölteléket. "Ami van" (zöldség, hagyma, felvágott stb) összevágom, mint a pizzára is szoktuk, aztán 3 tojást 2, 5 dl tejföllel (tejszínnel) sóval, borssal felverek. A félig sült tésztára szórom a húst vagy/és zöldséget (van, hogy egy kis pirított hagymát szalonnával teszek csak rá. ez a francia lorraine!) ezután pedig nyakon öntöm a tojásos tejszínnel. A tetjére sajtot szórok és betolom vissza a forró sütőbe. Kb. 30 perc alatt készre sül.
Salátával főétel, másnap kihűlve szoktam uzsonnának is csomagolni. Kiadós, egyszerű és finom. A gyerekek rántottás pizzának nevezik, nem győzöm mondani, hogy ez nem az!:P
6 megjegyzés:
biztos finom volt, nem jutottam odaig hogy meg is kostoljam....na de kiprobalom itthon :) meli
úgy jártál, mint én a szilvás-muffinoddal:)
Guszta, szeretem az ilyen sörkorcsolyákat!
Nagyon tetszik. ezt is ki fogom próbálni, az biztos.
Ezt hétfőn kipróbálom, mert már régebb kinéztem magamnak.
tetszik ez a rántottás pizza megnevezés... és a recept is, én alap nélkül szoktam csak magamnak, amikor egyedül ebédelek, de most meghoztad a kdvem hozzá így is.
Megjegyzés küldése