2011. május 4., szerda

Töltött fasírt csirkehúsból


Egy fél kiló darált csirkehúst fűszerezek sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, egy kis gerezd reszelt fokhagymával. Hozzáadok egy kis tejben áztatott kenyérszeletet, egy felvert tojást. Egy őzgerincformát (vagy kalácsforma tepsit) kibélelek fóliával, majd császárszalonnával (hogy a csirkehús ne száradjon ki, meg a kis füstölt íz is nagyon jól jön neki:). Ebbe belehelyezem a hús felét, közepébe főtt tojást teszek, máskor egy kis szál kolbászt, rásimítom a hús másik felét és forró sütőben megsütöm először fólia alatt, majd levéve a fóliát, kiborítva a tepsiből egy tűzálló tálra, piros ropogósra. Kihűlve is finom és mutatós. Mint a töltött fasírt:)

6 megjegyzés:

Borzási Márta írta...

Húúúú, de szép! Gratulálok! Biztos ízletes is...

Éva írta...

Jól néz ki, bírnám:-)

Budai Evódia írta...

Éva, drága,még jelölj meg pár ételt itt, tudjam mit készítsek, amikor nálunk megszusszantok a nyáron:)

Éva írta...

Hát, kedves Tőled!
Készülünk, készülnénk, de , hogy mi lesz, hogy alakul-nincs a kezünkben:-(Legfeljebb küldesz postán egy adagot:-)

Névtelen írta...

szuper!
-es ezt hany fokon es hany percig?
koszi elore is, zsuzsi

Budai Evódia írta...

kb 180 fokon 60 percig