Ez is a finom vacsora része volt Boros Emiéknél Udvarhelyen. Szerintem így készül (de Emi kijavíthat):
Kiolajozom a tepsit és hagymát karikázok rá meg fokhagymát. Erre fektetem a meghámozott bevágott krumplikat, amit kolbászkarikákkal és répakarikákkal megtűzdelek. Fűszerezem (gondolom só, bors,ami ízlik:) Fóliával letakarva sütőbe tolom, s ha megpuhult, leveszem a fóliát és a hagymás lével locsolgatva kicsit megpirítom. Ropogós, finom, kiadós, mutatós... mit mondjak még? De a legfontosabb jellemzője az volt, hogy nagyon sok szeretettel volt feltálalva s elfogyasztva az asztalnál. Hát ezt már nem tudtam lefényképezni, mert a leglényegesebb pillanatoknál én elfelejtem, hogy van fényképezőgép, de az már nem is erre a blogra került volna talán:). Köszönjük, Emi. Kérlek küldd el a másik krumplis tál receptjét is nekem. Köszi.
5 megjegyzés:
Ez nagyon fincsi lehet!! Ki is fogom próbálni! köszi, hogy megosztottad velünk is!:)
Kösz, hogy eszembe juttatátok. Már nagyon rég készítettem...még otthon:)
Köszi az ötletet, kipróbáltam, tetszett, tényleg nagyon finom.
Ha megkapod a másik krumplis tál receptjét, kérlek oszd meg velünk is.
Megsütöttem és fantasztikusan finom lett!
Köszönöm a receptet! :)
Szuper a recept, de még jobb, hogy rátaláltam egy zilahi bloggerre! Én Zilahon születtem és éltem 27 éveg, s időnként még hazajárunk... Üdvözlet: Gerdi.
Megjegyzés küldése