a családban az a gyümölcs-morzsa, vagy almás morzsa, vagy "apple crumble". Talán ez volt az elsők közötti bejegyzésem a receptek között itt, de a diavetítés már nem működik, ezért ma lefényképeztem a "menetet". Már a lányok is elkészítik itthon, mert ez olyan könnyű és olyan finom.... és nem kell hozzá sokminden. Fagyi nélkül is percek alatt eltűnik:)
Az almát meghámozom, cikkezem és egy kivajazott tűzálló edénybe teszem, megszórom barna cukorral (vagy kétszer készítettem csak barna cukorral, egyébként a fehér is megteszi, vagy mézzel is finom:), fahéj is mehet rá.
A többi hozzávalót, margarint, cukrot, lisztet elmorozsolom.
nem gyúrom, csak morzsolom.
az alma tetejére szórom
addig sütöm, míg a teteje megpirul.
fagyival a legfinomabb, de vanila sodóval is kitűnő...
1 megjegyzés:
Milyen egyszeru es nagyszeru!
Megjegyzés küldése