2013. június 13., csütörtök

Eperdzsem rebarbarával vagy banánnal

Az idén drágának találom az epret, a kevés napsütés miatt nem is olyan, mint máskor, és itt Székelyföldön nincs is annyi belőle, mint máshol. Váradon a menyegzőn járva vásároltam kicsit többet (kellemes a hasznossal...köszi Adina:). Frissen nagyon hamar kezdett fogyni, de hogy jusson dzsemnek is belőle, kipótoltam a szokásos "adalékokkal": banánnal ill. rebarbarával. Külön öröm, hogy az utóbbihoz itt könnyen hozzájutni, sok kertben  terem "csak úgy":). Zilahon nem tudtam meghonosítani, pedig próbáltam:(
Három kiló eperhez egy kiló banán, illetve egy kiló rebarbarát adtam, s két kiló gyümölcshöz egy kiló cukrot.... lehet hosszabban főzni, hagyományosan. Az Oetker dzsemfixálóval hamarabb megvan s a színét nem veszti el..

A rebarbarás kissé savanykásabb, a banános igazi édes, különleges dzsem...



3 megjegyzés:

Mike Adina írta...

Szóra sem érdemes. Megtiszteltetés, hogy ott lehetek a lekvárban :))

KZsolt írta...

Tisztelt Szerkesztő!

A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

Az együttműködését előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Kovács Zsolt, Projektvezető

iNNOField Kft

Lea Mónika írta...

megkóstolnám mindkettőt, jól hangzik, főleg a banános :D