Hozzávalók:
- 1 kg paradicsompaprika
- 1 kg padlizsán (vinetta:)
- 25 dkg hagyma
- 80 dkg paprika (sárga)
- 0,5 l paradicsomlé
- ¼ l olaj
- 3 db babérlevél
- só, őrölt bors
- 1 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A steril üvegeket előkészítjük.
- A paprikákat és a padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük. Sütőpapírral bélelt sütőtepsi(k)re téve sütőben megsütjük, de én jobban szeretem grillezve. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
- A kihűlt paprikák és a padlizsán héját leszedjük, a zöldséghúst felaprítjuk. (Én botmixert használok.)
- Nagy lábasban a hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, összefőzzük. Az aprított zöldséget hozzáadjuk a hagymás paradicsomhoz. Beletesszük a babérlevelet, ízesítjük borssal, sóval, mézzel és legvégül a fokhagymát (ízlés szerint egészben, vagy préselve) is beletesszük. Az egészet rövid ideig összefőzzük.
- A steril üvegekbe vagy légmentesen zárodó tároló edényekbe töltjük, de – miután kihűlt – azonnal is fogyasztható. A mi családunk részére ennek legalább háromszorosát készítem, hogy megérje:)
az alaprecept innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése