2013. november 2., szombat

kedvenc köretek és egyebek

... s a hús is megsült éppen egy istentisztelet ideje alatt (csak ha közel lakunk az imaházhoz, persze!:) éppen csak föl kell melegíteni felét (de melegen is lehet tartani dunsztban), amíg a vendég "megérkezik"...
egyszerű tepsis krumpli: a krumplit hajában megfőzöm, megpucolom, karikázom egy tűzálló tálba, fűszerezem ételízesítővel, borssal, majoránnával, s leöntöm besamelmártással. Egy kis reszelt sajt is mehet a tetejére, ha van. Visszatolom a sütőbe, hogy felforrósodjon.
 Kedvenc, gyors köret: répát pucolok, felkarikázom. Kis olajon karamellízálok egy kiskanál cukrot, rádobom a répát, két cikk fokhagymát is hozzáadok préselve. Ízesítem még sóval, borssal. Mikor puha, hozzáadok egy borsó és egy kukoricakonzervet (mirelitből is nagyon finom...frissen még jobb, csak nem olyan gyors:). Ezt is előre el lehet készíteni...az ízek még sokkal jobban összeérnek, ha áll egy kicsit.
Ez csirkemell...megklopfolom, sózom borsozom, ráhelyezek egy darabka füstölt sajtot s császárszalonnába göngyölöm. 
ugyanígy teszek a combokkal is, császárszalonnába göngyölöm, s lesz belőle a nyakkendős csirkecomb.

 ez itt pedig a magos csiga, ami jól jön köretnek is, ha nincs elég kenyér, de székelyek is vannak bőven:)


6 megjegyzés:

Réka írta...

Hú, de éhes lettem! :)
Jó lehet Nálatok ebédelni, vacsorázni!

Rebeka Boros írta...

Evodia, mindig olyan jokat fozol....igy nem tudok fogyokurazni ha ezeket a kepeket latom:)....

Bóbita írta...

Ezt már én is megállapítottam régebben, magamban. Annyira gusztusos, ötletes, gyors, olcsó és egyszerű, amit itt mutatsz nekünk, mindig!
Titka: azért annyira vonzó, mert benne van a szereteted azok felé, akiknek készíted.
Van itt újdonság számomra, hamarosan elkészítem majd én is.
Köszönöm.

Laura írta...

Van ám mennyiség! :D nagyon jól néznek ki!

Budai Evódia írta...

Köszönöm a szeretetteljes megjegyzéseket...szívemhez érkezett!:)

Zsuzsa írta...

Latom magam elott, ahogy keszited a finomsagokat...:)