2014. március 24., hétfő

Sajtos-tejfölös óriástócsni

Ha meguntuk a pizzát:)))) itt egy kiadós, finom, újabb variáns vacsorára...
 
hozzávalók / 4 adag
  • ½ kg burgonya
  • 4-5 ek liszt
  • 1 tojás
  • sajt, tejföl
  • olaj
elkészítés
  1. A krumplit nyersen meghámozzuk, és egy mély tálba lereszeljük.
  2. Hozzákeverünk egy tojást és annyi lisztet, hogy még könnyen keverhető maradjon.
  3. Sózzuk, borsozzuk, kevés hagymát (fokhagymát) vághatunk bele.
  4. A masszából kanállal  ellapogatva, előmelegített olajon, serpenyőben kisütjük az óriás- tócsnikat.
  5. Jól kikevert tejföllel (pici fokhagymát, sót,borsot is tettem bele) meglocsolva, reszelt sajt szórattal, és friss salátával (akár felcsavarva, vagy szeltelve) tálaljuk.



 Cserés Attila és Hajni kívántatta meg velem, a pontos receptet pedig innen (szinte) másoltam.

Nincsenek megjegyzések: