Az alap sima 3-4 tojásos piskóta megsütve kerek kapcsos tortaformában. A piskóta amíg készül, illetve kihűl, elkészítem a krémet rá.
Hozzávaló: 1 l natúr joghurt, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 csomag étkezési zselatin (kb.5 dkg zselatin), kb. fél kiló szőlő a tetejére.
A tejszínt felverem a cukorral, majd óvatosan hozzákeverem a joghurtot. A zselatint kevés langyos tejben (kb. 1 dl) elkeverem, s addig melegítem a tűzhelyen, amíg teljesen elolvad, de nem forralom. Ezt is beleforgatom a joghurtos krémbe majd a piskótára simítom. Szőlőszemekkel díszítem. Ha van időnk, a tetejére tortazselatint is tehetünk, ez még szebbé teszi a tortát, megóvja a gyümölcsöt elszíneződéstől, amíg megszilárdul a krémmel és vágható lesz. Ha magunknak készítem azonnali fogyasztásra ez rendszerint elmarad. Csak addig várunk, max. fél-1 óra, amíg a krém megszilárdul a piskótán és vágni lehet. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése