Pizzát készítettem, és természetesen nehezen szokom, hogy ne akkora adagot készítsek mindig, mint ha...mintha vendég is lenne. Szóval, "leesett" a tésztából egy darab, s gondoltam inkább készítek sajtos ill. sós-borsos kenyérrudakat belőle. Tea mellett, jó hangulattal, majd egy kis olvasás mellett kiváló előétel lett belőle.
Hozzávaló: Sima kelt tésztából annyit elkülönítünk, amennyi jólesik (itt leírtam a pizzatészta receptjét). Nem kelesztem az összedolgozott tészát, hanem azonnal dolgozom vele. Kisebb egyenlő darabokra osztjuk.
egyenként elsodorjuk
középen kettéhajtjuk és összecsavarjuk
olívaolajjal megkenem, hogy ragadjon rá a só, bors, vagy épen sajt
durva sóval megszórom
borssal is
lett néhány sajtos is
a fóliát is megkenem olajjal, hogy ne ragadjon a tésztához, amíg kel
letakarom és 20 percet meleg helyen pihentetem
én a sütőbe teszem 50 fokon a pizzával együtt
Mártogatósnak is kitűnő (a miénk fokhagymás joghurtmártás volt)
MÁSKOR SE DAGASZTOK KEVESEBB PIZZATÉSZTÁT. Úgyis jön haza a nagy fiúnk karácsonyra! :))).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése