Epres
cheesecake (sajttorta) búzaliszt és cukor nélkül
Alap:
4 kanál zabliszt (én csak a zabpelyhet ledarálom),
4 kanál zabpehely
2oo gr vaj vagy
margarin
1 csapott evőkanál kakaópor
Ízlés szerint természetes édesítő (eritrit, stevia vagy xilit)
Összekavarom, a tortaforma aljára simítom és 18o fokos sütőben félig
megsütöm, majd kiveszem és ráöntöm az alábbi krémet:
500 gramm krémsajt -vagy tejföl -vagy tejföl és felvert tejszín
keverve - vagy túró és tejszín keverve 😊
3 tojás
1 tk. vanília aroma
fél csomag cukormentes vaníliás pudingpor
Ízlés szerint természetes édesítő (eritrit, stevia vagy xilit)
Visszateszem a sütőbe és kb 40 percet sütöm, amíg barnulni kezd
a széle, de a közepe kissé rezgős.
Ha kihűl, gyümölccsel diszítem, kb 500 gramm epret használtam,
amit bevontam vékonyan cukor nélküli gyümölcszselével.
TIPP: amennyiben nem cukorbetegség miatt mellőzzük a cukrot, már
az elégséges, ha a cukrot és a steviát vagy eritritet fele-fele adagban
használjuk bármilyen édesítéshez (a xilit az nyírfacukor és nem zéró kalória,
de 40 százalékban kalóriacsökkentett az
is, viszont enyhe hashajtó hatása lehet egyeseknél. Én a kávémat azzal szeretem
😊 )
A család minden tagjának egészségesebb, ha kevesebb cukrot ás
búzát használ.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése