Hozzávalók: Fagyasztott rétes tészta/ "foi de plãcintã/ - de egyszerűen is készíthető, így nem kell zsírozni, mehet bele egyenesen a töltelék. (http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/egyszeru-gyors-sodort-retes-ami-kezdoknek-is-sikerul/c6mkkj4)
zsemlemorzsa,1/2 kg magvalt cseresznye vagy meggy, 3 ek.xilit (nyírfacukor), kevés fahéj 1/2 dl víz. Szóráshoz fahéjas stevia (porcukor helyett)
Elkészítése:
Elkészítése:
Kinyitjuk a réteslapokat. Egy vizes konyharuhára ráhelyezzük az első lapot, majd vékonyan megkenjük olajjal. A többi réteslapot is rárakjuk, minden réteget megkenünk olajjal, kivéve a legutolsót. A réteslapokra szórjuk a zsemlemorzsát, édesített, esetleg fűszerezett meggyet és a konyharuha segítségével óvatosan, szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük és tojással megkenjük .150-160 fokon sütjük, 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz. (Nagyobb hőfokon könnyen kiszárad.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése