Az alap az, hogy a banánt leturmixolom.
1. Egy jó adagot zacskókba adagolok és mehet a fagyasztóba. Jól jön banánkenyérhez, banános palacsintához, még babaételnek is, de a turmixokról se felejtkezzünk meg: csak egy narancs, alma vagy répa mellé sima joghurt és indulhat a nap...,
DE méginkább....nagyon finom fagylalt vagy jégkrém készülhet belőle!
3. A másik része megy jégkrém formába, mert azt is elő lehet venni bármikor és nagyon jól jön uzsonnára a nagy melegben. :)
4. És persze, nem maradt el a rebarbarás banándzsem sem. Néhány üveg jól jön kulináris ínyencségnek majd a télen palacsinta vagy gofri mellé...
A rebarbara tökéletesen ellensúlyozza a banán édességét, és ezzel a dzsemfix-el csak nagyon kevés cukor kell hozzá, mert édesítőt tartalmaz. Én is ehetem. Te is! :D