Szinte így készült az alábbi recept szerint ( a tojáshab előtt én még leöntöm 1csomag fél liter tejben elkészített vaníliás pudinggal), csak tortaformában. Sulis kifliből. Mert mi megesszük. Így vagy úgy. :)
Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
2017. március 2., csütörtök
Mákos guba torta
Szinte így készült az alábbi recept szerint ( a tojáshab előtt én még leöntöm 1csomag fél liter tejben elkészített vaníliás pudinggal), csak tortaformában. Sulis kifliből. Mert mi megesszük. Így vagy úgy. :)
2017. január 21., szombat
Különleges citrus krémtorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 12-15 dkg darált keksz (háztartási kekszet használok)
- 5 dkg olvasztott margarin,
- cukor ízlés szerint
A krémhez:
- 4 tojás
- cukor ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 250 ml habtejszín
- egy veder (900gr) 20%-os tejföl
A citrus toppinghoz:
4 narancs és 1 citrom meghámozva, turmixolva
3 kanál cukor
3 kanál étkezési zselatin
szegfűszeg, fahéj, friss reszelt gyömbér
1-2 narancs a díszítéshez
Az alaphoz a hozzávalókat összemorzsolom és a
tortaforma aljára simítom, amit előtte kibéleltem sütőpapírral (hogy
kiemelhessem majd). Előmelegített sütőbe tolom és 15 percig sütöm nem túl forró
sütőben (kb. 150-180 C fok). Hűlni hagyom.
Addig készül a krém: a cukrot, vaníliás cukrot a a tojásokkal habosra keverem, hozzáadom a tejszínt és a pudingport és óvatosan csomómentesre keverem, majd végül a tejfölt is belekavarom.
A félig kihűlt kekszes alapra öntöm a krémet és 180 fokos sütőben kb 25-30 percet sülni hagyom. Akkor kész, ha pirosodni kezd a szélén, de a közepe rezgős marad.
A topping: a turmixolt narancsot és citromot a cukorral főzni teszem. Ízesítem a reszelt gyömbérrel, fahéjjal, kevés őrölt szegfűszeggel. Kevés vízben (max. 1 dl) feloldom a zselatint, felmelegítem, hogy teljesen elolvadjon, majd hozzákeverem a citrus sziruphoz. Hűlni hagyom, s ha kezd kocsonyásodni, ráöntöm a tortára. Hűtőben 2 órát dermedni hagyom.
Igazi kulináris élmény, pedig ez is csak egyszerű-nagyszerű... amilyen az én konyhám igyekszik lenni.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)