A gyerekeim nagyon szeretik a gyümölcsjoghurtot, de a simát sajnos, nem igazán. Pedig ez az egészségesebb (szinte hallom a sógorom hangját is :D). Jó minőségű gyümölcsjoghurt az ritka, és ha van is, elég drága.
Ezzel a recepttel szoktattam őket az egészségesebb reggelire, amikor joghurt a menü.
Néhány banánt fóliában megsütök (elég hamar megy). Összetöröm, majd leöntöm a sima joghurttal, meglocsolom pici mézzel és müzlit, diót szórok rá. NAGYON FINOM! :)
Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
2014. november 11., kedd
2014. október 28., kedd
Őszi pikáns csirke fehérboros körtemártással
A házaspárok találkozójára készülve összeültünk néhány házaspárral a szervezők közül megbeszélésre. Ezt a receptet használtam a vacsorához, amit a tavalyi brassói női csendesnapon kaptunk ajándékba. Megéri ajándékozni, megéri ezt a finomságot elkészíteni! :)
Annyit változtattam rajta, hogy a tekercs belsejébe egy cérnakolbász is került (elhanyagolható, csak megsajnáltam a kis darabot, úgy árválkodott egy-szálában...) és a tányérra céklát is kértek, illetve a rizsbe kukorica vegyült. Kevesebb körtével is elkészíthető a mártás.
2014. október 21., kedd
az unhatatlan muffin díszes öltözetben
A mai recept nagyon egyszerű, és nem nagy újdonság, de olyan jólesett valakinek, hogy leírom a receptjét. Ugyanakkor megmutatom, hogy a díszes ruhája, hogyan készül.
Egyszerűen nagyszerűen most is. Ahogy én szeretem! :D
2 csésze liszt, 1 csésze cukor, 1/2 csésze kakaó, 1 tk szódabikarbóna (vagy sütőpor), 1 tk vaníliakivonat (vagy 1 tasak vaníliacukor), 1 tojás, 1/2 csésze tejszín (vagy csak a tej föle, de még zsírosabb tejjel is rendben van), 1 csésze zsírosabb joghurt, 1/2 csésze olaj, málna (én málnadzsemmel készítettem most), és még jöhetnek csokidarabok.
A tojást a cukorral a tejszínnel, joghurttal, olajjal, vaníliával összekeverem. Hozzáadom a lisztet, kakaót, sütőport (vagy szódabikarbónát), gyümölcsöt (vagy 3 kanál málnadzsemet, lefagyasztott székelyföldi áfonyával már kulináris ínyenc falat! :) ) és mixerrel vagy fakanállal jól összedolgozom. Muffin-formában megsütöm. Ha kihűlt, felforrósított dzsemmel leöntöm és egy kis tejszínhab is kerülhet rá díszítésnek tálalás előtt. Ezek a jópofa papírtölcsérek a Dm drogériában voltak, de megtanultunk itthon is készíteni ILYEN módon. Természetesen, színes papírban elegánsabb, különösen, ha mondjuk gyerekeknek a suliba visszük.
2014. október 14., kedd
Csirkehús kínai módra, rizzsel, sajtmártással
Legtöbbször egész csirkét vásárolok megbízható forrásból. Ha gazdaságosan akarok felhasználni egy csirkét akkor a csirkemellet lefejtem, s a többiből finom húslevest készítek, s a húst belőle (comb, szárny stb.) elfogyasztjuk a levessel, vagy majonézes salátát készítek a főtt húsból, zöldségből szombat estére.:) A csirkemellet kipótolom még hússal és az lesz a második valamilyen körettel vasárnapra a húsleves után. De ha csak a csirkemell marad, akkor sem esem kétségbe, abból is kitűnő kínai ragu készülhet:
Hagymát, paprikát, répát, káposztát stb. felszeletelek, lereszelek. Kevés olajat felhevítek, majd rádobom az apróra vágott csirkemellet, fehérre sütöm, majd hozzáadom a zöldséget (lehet gombát is). Fűszerezem: só, bors, fokhagyma, paprika (lehet szójaszószt is hozzáadni, illetve van kész wok fűszer, ami megint jó, de ha nincs ezekből, úgy is finom). Fedő alatt párolódik, közben megkavargatom.
Mikor a zöldség puha, de még ropogós is (ill.ki hogy szereti) kész is. Én még keverek bele egy kanál mézet is és egy kevés mustárt. Nagyoooon szeretem.
A rizst külön megfőzöm és sajtszósszal (besamell mártásba sajtot reszelek mielőtt a szósz felfő), savanyú uborkával tálalom.
Jó étvágyat!
2014. október 8., szerda
Joghurtos szőlőtorta
Az alap sima 3-4 tojásos piskóta megsütve kerek kapcsos tortaformában. A piskóta amíg készül, illetve kihűl, elkészítem a krémet rá.
Hozzávaló: 1 l natúr joghurt, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 csomag étkezési zselatin (kb.5 dkg zselatin), kb. fél kiló szőlő a tetejére.
A tejszínt felverem a cukorral, majd óvatosan hozzákeverem a joghurtot. A zselatint kevés langyos tejben (kb. 1 dl) elkeverem, s addig melegítem a tűzhelyen, amíg teljesen elolvad, de nem forralom. Ezt is beleforgatom a joghurtos krémbe majd a piskótára simítom. Szőlőszemekkel díszítem. Ha van időnk, a tetejére tortazselatint is tehetünk, ez még szebbé teszi a tortát, megóvja a gyümölcsöt elszíneződéstől, amíg megszilárdul a krémmel és vágható lesz. Ha magunknak készítem azonnali fogyasztásra ez rendszerint elmarad. Csak addig várunk, max. fél-1 óra, amíg a krém megszilárdul a piskótán és vágni lehet. :)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)