Pizzát készítettem, és természetesen nehezen szokom, hogy ne akkora adagot készítsek mindig, mint ha...mintha vendég is lenne. Szóval, "leesett" a tésztából egy darab, s gondoltam inkább készítek sajtos ill. sós-borsos kenyérrudakat belőle. Tea mellett, jó hangulattal, majd egy kis olvasás mellett kiváló előétel lett belőle.
Hozzávaló: Sima kelt tésztából annyit elkülönítünk, amennyi jólesik (itt leírtam a pizzatészta receptjét). Nem kelesztem az összedolgozott tészát, hanem azonnal dolgozom vele. Kisebb egyenlő darabokra osztjuk.
egyenként elsodorjuk
középen kettéhajtjuk és összecsavarjuk
olívaolajjal megkenem, hogy ragadjon rá a só, bors, vagy épen sajt
durva sóval megszórom
borssal is
lett néhány sajtos is
a fóliát is megkenem olajjal, hogy ne ragadjon a tésztához, amíg kel
letakarom és 20 percet meleg helyen pihentetem
én a sütőbe teszem 50 fokon a pizzával együtt
Mártogatósnak is kitűnő (a miénk fokhagymás joghurtmártás volt)
MÁSKOR SE DAGASZTOK KEVESEBB PIZZATÉSZTÁT. Úgyis jön haza a nagy fiúnk karácsonyra! :))).
Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
2014. november 25., kedd
2014. november 11., kedd
Sült banán joghurttal, mézzel
A gyerekeim nagyon szeretik a gyümölcsjoghurtot, de a simát sajnos, nem igazán. Pedig ez az egészségesebb (szinte hallom a sógorom hangját is :D). Jó minőségű gyümölcsjoghurt az ritka, és ha van is, elég drága.
Ezzel a recepttel szoktattam őket az egészségesebb reggelire, amikor joghurt a menü.
Néhány banánt fóliában megsütök (elég hamar megy). Összetöröm, majd leöntöm a sima joghurttal, meglocsolom pici mézzel és müzlit, diót szórok rá. NAGYON FINOM! :)
Ezzel a recepttel szoktattam őket az egészségesebb reggelire, amikor joghurt a menü.
Néhány banánt fóliában megsütök (elég hamar megy). Összetöröm, majd leöntöm a sima joghurttal, meglocsolom pici mézzel és müzlit, diót szórok rá. NAGYON FINOM! :)
2014. október 28., kedd
Őszi pikáns csirke fehérboros körtemártással
A házaspárok találkozójára készülve összeültünk néhány házaspárral a szervezők közül megbeszélésre. Ezt a receptet használtam a vacsorához, amit a tavalyi brassói női csendesnapon kaptunk ajándékba. Megéri ajándékozni, megéri ezt a finomságot elkészíteni! :)
Annyit változtattam rajta, hogy a tekercs belsejébe egy cérnakolbász is került (elhanyagolható, csak megsajnáltam a kis darabot, úgy árválkodott egy-szálában...) és a tányérra céklát is kértek, illetve a rizsbe kukorica vegyült. Kevesebb körtével is elkészíthető a mártás.
2014. október 21., kedd
az unhatatlan muffin díszes öltözetben
A mai recept nagyon egyszerű, és nem nagy újdonság, de olyan jólesett valakinek, hogy leírom a receptjét. Ugyanakkor megmutatom, hogy a díszes ruhája, hogyan készül.
Egyszerűen nagyszerűen most is. Ahogy én szeretem! :D
2 csésze liszt, 1 csésze cukor, 1/2 csésze kakaó, 1 tk szódabikarbóna (vagy sütőpor), 1 tk vaníliakivonat (vagy 1 tasak vaníliacukor), 1 tojás, 1/2 csésze tejszín (vagy csak a tej föle, de még zsírosabb tejjel is rendben van), 1 csésze zsírosabb joghurt, 1/2 csésze olaj, málna (én málnadzsemmel készítettem most), és még jöhetnek csokidarabok.
A tojást a cukorral a tejszínnel, joghurttal, olajjal, vaníliával összekeverem. Hozzáadom a lisztet, kakaót, sütőport (vagy szódabikarbónát), gyümölcsöt (vagy 3 kanál málnadzsemet, lefagyasztott székelyföldi áfonyával már kulináris ínyenc falat! :) ) és mixerrel vagy fakanállal jól összedolgozom. Muffin-formában megsütöm. Ha kihűlt, felforrósított dzsemmel leöntöm és egy kis tejszínhab is kerülhet rá díszítésnek tálalás előtt. Ezek a jópofa papírtölcsérek a Dm drogériában voltak, de megtanultunk itthon is készíteni ILYEN módon. Természetesen, színes papírban elegánsabb, különösen, ha mondjuk gyerekeknek a suliba visszük.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)