2017. május 25., csütörtök

Pudingos rebarbarás pite


Tészta:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
Töltelék:
  • 40 dkg rebarbara
  • ízlés szerint cukor, kb 100 gr
  • vanília esszencia
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 vanília pudingpor
 A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
A rebarbara szárakat meghámozzuk, 1 cm karikára vágjuk ízlés szerint és 2 kanál cukorral meghintjük.

 A tésztát sütőformába nyomkodjuk, úgy, hogy pereme is legyen, villával megszurkáljuk, az alját ráhalmozzuk a rebarbarát.
A tejszínt a tojással vaníliával jól összekeverjük, majd belerakjuk a pudingot és cukrot (édesítőszerrel).
Ráöntjük a rebarbarára és előremelegített sütőben megsütjük


2017. május 23., kedd

Tavaszi menü két hétre

Egyszerű menüt válogattam össze hirtelen. A címekre kattintva a régebben megírt receptjeimhez lehet eljutni, ahol általában fotó és leírás is van. Lehet kérdezni... :)












Hétfő
Ebéd: Zöldségkrémleves (a vasárnapi húsleves maradékból, sok húslét főzni gazdaságos) és burgonyakrokett (ez is lehet a vasárnapi esetleges maradék krumplipüréből) csirkemájjal, savanyúsággal
Vacsora: Pizza (mint a pizza hut :) vagy afféle

Kedd
Ebéd: Zöldségkrémleves, rakott káposzta
Vacsora: Röszti, tavaszi zöldségsalátával

Szerda
Ebéd: Görögcsorba, rakott káposzta
Vacsora: Keszadíjja

Csütörtök
Ebéd: Görögcsorba, epres túrógombóc
Vacsora: Tonhalas krémmel töltött tojás

Péntek
Ebéd: Babgulyás füstölt csülökkel, zöldhagymával, minifánk
Vacsora: Corndog, gyümölcssaláta

Szombat
Ebéd: maradékokból a Babgulyás (hús nélkül:), minfánk, gyümölcs, corndog
Vacsora: héjában sült sajttal, spenóttal töltött burgonya, reteksaláta

Vasárnap
Ebéd: sajtos pogi, húsgombócleves, tejes krumplipüre szerecsendióval, sertésszelet barackkal (befőtt) vagy almaágyon sült sertésszelet, brownie rebarabarás eperszósszal (vagy fagyival), házi üdítő
Vacsora: maradék ebédről

II. hét

Hétfő
Ebéd: Húsgombóc leves, valamilyen főzelék pirított császárszalonnával
Vacsora: Francia lepény, esetleg sült alma fagyival :)

Kedd
Ebéd: Gyümölcsleves (idénygyümölcsből is), grillcsirke(vagy pikáns csirkeszárny) rizibizi, coleslaw saláta
Vacsora: melegszendvics

Szerda
Ebéd: Gyümölcsleves, töltött káposzta vagy töltött cukkini
Vacsora: Pizza (mint a pizza hut :) vagy afféle

Csütörtök
Ebéd: Salátaleves, töltött káposzta
Vacsora: Hamburger

Péntek
Ebéd: Salátaleves, lasagne, epres tejlepény
Vacsora: Paradicsomos hal vajas pirítóssal

Szombat
Ebéd: Köménymagleves sajtos fokhagymás pirítóssal vagy sajtos hagymaleves, maradék lasagne, gyümölcs
Vacsora: a holnapra főzött húslevesből Beuf saláta

Vasárnap: Húsleves, cukkinis bulgur nyakkendős csirkecombbal, friss salátával, képviselőfánk gyümölcsszósszal, gyömbéres jeges tea
Vacsora: ami marad :)