hozzávalók:
- 1/2 kg háztartási keksz
- 250 g vaj
- 2 dl tej
- 200 g nádcukor
- 3 ek holland kakaópor
- 20 ml rumaroma
- 1/2 vaníliarúd, porítva
tetejére
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat.
- A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
- A meleg tejes egyveleget a kekszhez adjuk, a rumaroma kíséretében. Alaposan összedolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsibe egyengetjük és hűvösebb helyen, 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
- A darabokra tört csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és bevonjuk vele a tészta tetejét.
- Megvárjuk, míg a csokimáz megdermed, s csak aztán szeleteljük.
4 megjegyzés:
milyen jol nez ki en is elkeszitem de hol lehet kapni vaniliarudat?
én sima kristálycukrot és vaniliaeszencet használtam:)
hat gondoltam ,hogy lehet itt kapni:)mert annyi helyen kerestem mar es sehol nincs ha jol tudom:(
hat gondoltam ,hogy lehet itt kapni:)mert annyi helyen kerestem mar es sehol nincs ha jol tudom:(
Megjegyzés küldése