Ajánlom azoknak, akik idegenkednek még a kelt élesztős tésztától:). Sógornőmtől, Mártitól a recept, ma készítettem másodjára így, mert gyorsan kellett.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tasak 15 gr-os sütőpor (kb. 2 és fél kiskanál), 1 kiskanál só, 20dkg zsír (sertés), 25 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 2 jó kanál tejföl.
A fenti sorrendben összekeverem, összegyúrom a hozzávalókat. Pihentetem egy kicsit (de nem is nagyon muszáj). Kinyújtom kb. 1 centi vastagságúra, egy éles késsel megvagdosom a tetejét, kiszaggatom pogácsaszaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd megkenem egy kis tejjel elkevert tojássárgával, és megszórom magokkal, mákkal, sajttal, ami van...
5 megjegyzés:
Ezt én is kóstoltam Mártinál, tényleg nagyon finom, és most már a receptet sem kell elkérjem, ugyanis akartam mikor ott voltam , de elmaradt. Köszi.
hát, neked a sőgörnőd is nagyon ügyes! párszor ledöbbentem, hogy mennyi adatott neki...
Nagyon ötletes
Fábiánné Márti kérdezi Békésről, hogy a sertészsír helyett mennyi pl. Ráma margarint tegyek a süteménybe?
A blogról több receptet is ki fogok próbálni!
kb 25o gr.hogy gyúrható, nyútható legyen
Megjegyzés küldése