2011. január 8., szombat

Egyszerű túrós pogácsa sütőporral


Ajánlom azoknak, akik idegenkednek még a kelt élesztős tésztától:). Sógornőmtől, Mártitól a recept, ma készítettem másodjára így, mert gyorsan kellett. 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tasak 15 gr-os  sütőpor (kb. 2 és fél kiskanál),  1 kiskanál só, 20dkg zsír (sertés),  25 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 2 jó kanál tejföl.
A fenti sorrendben összekeverem, összegyúrom a hozzávalókat. Pihentetem egy kicsit (de nem is nagyon muszáj). Kinyújtom kb. 1 centi vastagságúra, egy éles késsel megvagdosom a tetejét, kiszaggatom pogácsaszaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd megkenem egy kis tejjel elkevert tojássárgával, és megszórom magokkal, mákkal, sajttal, ami van...


5 megjegyzés:

elisa írta...

Ezt én is kóstoltam Mártinál, tényleg nagyon finom, és most már a receptet sem kell elkérjem, ugyanis akartam mikor ott voltam , de elmaradt. Köszi.

Evódia írta...

hát, neked a sőgörnőd is nagyon ügyes! párszor ledöbbentem, hogy mennyi adatott neki...

Bianka írta...

Nagyon ötletes

Fábiánné Márti írta...

Fábiánné Márti kérdezi Békésről, hogy a sertészsír helyett mennyi pl. Ráma margarint tegyek a süteménybe?
A blogról több receptet is ki fogok próbálni!

Budai Evódia írta...

kb 25o gr.hogy gyúrható, nyútható legyen