Mostanában sokszor ettünk pizzát vacsorára, s ha enni nem is, de készíteni kicsit meguntam, így váltogatom a formát... Ez a változat édesen is készíthető, tea mellé kitűnő vacsorára. Nálunk a sós a nyerő... (Molnár) Évike sütinek kereszteltem el, mert tőle kaptam a receptet női körön:)
Hozzávalók: 8odkg liszt, 25gr élesztő, 1,5dl tej, 1,5dl olaj, egy csipet só (ha csak sós változatot készítek a tésztába több sót teszek.) Összegyúrom, 1 órát kelesztem.
Három cipóra osztom. Mindegyiket kinyújtom, a töltelékkel megszórom, felcsavarom, mint a kalácsot, tepsibe helyezem, s háromszögre vágom őket. Megkenem tojással, a sósat reszelt sajttal is lehet, s amíg bemelegszik a sütő, még hagyom picit kelni. Forró sütőben fél óra alatt kb. megsül. Az édeset meg lehet szórni porcukorral is...
Töltelék: bármi, ami a pizzára megy, de én lekentem egy krémsajttal, s úgy tettem rá a felvágottat, s reszelt sajtot. Édes tölteléknek mehet, ami kalácsba szokott...most én az egyiket diósan, a másikat kókuszosan készítettem (margarinnal kicsit megkentem a kinyújtott tésztát s kókusszal, cukorral jól megszórtam).
1 megjegyzés:
Ez nagyon guszta! Elrakom, egyszer sort kerítek rá.
Megjegyzés küldése