Szeretettel küldöm a "receptet" Krisztának, hogy készítse sokszor szeretettel...akinek éppen lehet! :D És másoknak is... :D
1. lépés
A kívánt pohárba, csészébe beleöntök egy kevés tejet (egyharmada az italnak), és a mikróban felmelegítem (nem forróra!) Majd ezt egy kiskanál kávékrémporral (completa- ettől lesz krémesebb, de elhagyható), és kívánt édesítővel elkeverek. Még lehet itt bolondítani karamell sziruppal, vaníliával stb.)
2. lépés Ráteszem a tejszínhabot. (Igazából, ha van az eszpresszó kávéfőzőnek tejhabosítója, akkor a tejet nem mikróban melegítjük, hanem felhabosítjuk meleg gőzzel és ezt töltjük az ízesítőkre.)
2. Lefőzök egy adag eszpresszó kávét, majd lassan (!) a tejszínhabos tejre öntöm.
Kész is a három szintes tejes kávé. Lehet a tetejét még díszíteni fahéjjal stb. De ha szinte minden reggel így issza az ember felesége, akkor az már elmarad :P
Ugyanígy készül a jeges kávé is, csak jéghideg tejjel és jégkockával.
az igazi Latte Macchiato az eszpresszó kávéval és tejhabbal készül így. a tejhabot nem csak kávé gép készíti, hanem van ilyen egyszerű tejhabosító (IKEA-ban kapható pár lejért), amivel ugyanazt a hatást el lehet érni. Így sajnos, nekem nem mindig sikerült lassan csurgatni a kávét a tejhabra, s ezért nem lesz réteges. De finom! :)
1 megjegyzés:
Nagyon köszönöm neked, hogy leírtad. Ma l is készítettem, nagyon örülök, hogy sikerült.
Még egyszer köszönöm. :)
Klári
Megjegyzés küldése