Szeretettel küldöm Júlia lányomnak:) az általam kipróbált és mindig bevált receptet (nem reped szét csak amennyire illik:), gyors és finom):
A tésztához
A kenéshez
- 1 db tojás
elkészítés
- A hideg tej egyik felében elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a másikban a vajat, a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat.
- Összegyúrunk mindent a liszttel, gyors mozdulatokkal. Száraz, hűvös helyenpihentetjük a tésztát 15 percig.
- Ezalatt összeállítjuk a tölteléket: felrorraljuk a cukrot a vízzel 1 percig.
- A diót, a mákot összekeverjük az ízesítőkkel, majd leforrázom a cukorsziruppal. De nem biztos, hogy felveszi az összes szirupot. ha kevés a szirup, és nem áll össze a töltelék, tehetünk hozzá lekvárt vagy mézet.
- Kihűtjük a tölteléket.
- A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, és lemérjük hány gramm, mert ugyanennyi súlyú töltelék kell majd hozzá.
- Kinyújtjuk a tésztát kb 4-5 mm vékonyra. Próbáljuk meg sarkosra, mert akkor lesz szép a kész bejgli.
- A tölteléket vagy egyenletesen rálapogatjuk a tésztára, vagy 2 zacskó közt kinyújtjuk, és úgy tesszük a tésztára.
- A 2 rövidebb oldalán ráhajtjuk a tésztát a töltelékre, majd feltekerjük, és kicsit meghengergetjük, hogy szép egyenletes legyen, majd egy picit meglapogatjuk.
- Tepsibe tesszük, megkenjük a 2 sárgája és 1 egész tojás keverékével, és megvárjuk, amíg teljesen megszárad. Majd megkenjük ismét, és ismét megvárjuk, míg megszárad.
- Egy villával 4-szer, 5-ször megszurkáljuk, és mehet a sütőbe.
- Ha kicsit szétnyílik, vagy eldeformálódik, még forrón 2 vágódeszka segítségével segíthetünk rajtuk.
- forrás: http://www.nosalty.hu/recept/dios-makos-bejgli-3-bejgli-6
- ÁLDOTT HÚSVÉTOT KÍVÁNUNK MINDENKINEK élő hittel, szeretettel!
4 megjegyzés:
Azok a pillangók akár ide is repülhetnének! :)
Nagyon ügyesek vagytok! De ez nem újság :)
Megjegyzés küldése