6 adaghoz kb
- 1 kisebb sütőtök
- 1 db sárgarépa
- 1 burgonya
- 2 dl tejszín vagy zsírosabb tej
- 5 dl zöldséglé (én vizet használtam házi ételízesítővel)
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só és bors
- egy kicsi gyömbérdarab reszelve (vagy e kiskanál gyömbérpor)
- 1 csipet szerecsendió
Egy kis olajon dinsztelem a hagymát, majd rádobom a zúzott fokhagymát, meghámozott, kimagvalt, és kisebb darabokra vágott sütötököt, sárgarépát és burgonyát. Annyi (zöldség)lével öntöm fel, amennyi éppen ellepi, kb fél liter ez, bele reszelem a gyömbért is. Puhára főzöm. Ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval és botmixerrel pürésítem. Tejjel vagy tejszínnel lazítok és krémesítek a levesen. Pirított zsemlekockával, apróra vágott és pirított császárszalonnával illetve tökmaggal vagy reszelt sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése