- 250 g tészta
- 4 ek vaj vagy margarin
- negyed bögre liszt (kicsit kevesebb 1 dl-nél)
- 2 dl húsleves (vagy víz ételízesítővel)
- 3 dl tej
- 30 dkg sajt (vegyesen trappista- a füstölt sajttal még finomabb)
- szerecsendió, fokhagymapor ízlés szerint
- 1 ek mustár
- só, bors
- néha pirított szalonna (császárszalonna) is mehet bele :)
a tészta közben kifőtt. nekem éppen spagetti volt makaróni helyett most.
a sajtot lereszelve hozzáadom a tejes mártáshoz, még sózom, borsozom, s ízesítem egy kis fokhagymaporral, mustárral, s ha van, vágott snidlinggel.
néha egy kis apróra vágott, megsütött szalonnát is beleforgatok
Összekeverem a sajtos szósszal és mehet a sütőbe, amíg picit megpirul a teteje..