Tészta:
- 1 cs sütőpor
- 3 tojás
- 1 halmozott bögre cukor
- 2 csapott bögre liszt
- fél bögre olaj
- fél bögre tej
- kakaópor ízlés szerint (minél több!:)
A tojásfehérjét felverem, majd a többi hozzávalót külön elkeverem és végül hozzáadom a kemény fehérjét (mint ha piskótát készítenék). Miközben sült elkészítem a krémet
Krém hozzávalók:
- 1 üveg magozott meggy + a leve is, s néhány magozatlan meggy (ez is meggykompótból) a díszítéshez
- 1 cs vaníliás puding
- ízlés szerint cukor
A kihűlt tortát, kettőbe vágom s megkenem a fenti krémmel, összeillesztem.
Díszítéshez:
5oo ml habtejszínt keményre fölverek, megkenem vele a tortát, közepére meggyet teszek, s díszítem csokiforgácssal is, persze, amennyire az időm s egyéb éppen engedi:)
JA, ÉS HA NÁLUNK VENDÉGEK VANNAK, KETTŐ KELL! GONDOLOM, ÉRTHETŐ:)
JA, ÉS HA NÁLUNK VENDÉGEK VANNAK, KETTŐ KELL! GONDOLOM, ÉRTHETŐ:)
4 megjegyzés:
en megertenem megha vendeg nelkul is ketto kell!(jolertelmezendo)
:))))))))
Ti is unnepeltek?:)
Jól néz ki... es biztos finom is:)
Megjegyzés küldése