No, nem arra gondolok, hogy napokkal előtte, hanem például vasárnap nekünk mindig gyorsan "terülj, terülj asztalkám" kell legyen, mert az ebédet nem kell elsietni, viszont délután a férjem már a 2. vagy 3. istentiszteleten kell részt vegyen, ezért az előkészületekkel hamar meg kell legyek.
A húsleves, vagy más leves, megfő szombat este, ez oké. A sütemény is szombaton elkészül, természetesen. A hús megsül vasárnap kora reggel, vagy míg imaházban vagyunk (lassú tűzön a sütőben-ím mekkora előny, ha valaki az Úr házában lakik egész életében :). Sokszor csak a negatívumokat hallom ezzel kapcsolatosan, hát ezért is pedig csak örülni lehet!). Mikor haza érünk, már csak a köretet tolom be még a sütőbe, hogy mindennek kicsit megpiruljon a tetejük. Készen is vagyunk!.
A köret nagyon egyszerű: bármilyen zöldség legyen itthon, felkarikázom, s tálba helyezem szépen (igen, hagymát is...így még a gyerekek is legalább hozzányúlnak:P). A répát, borsót, krumplit, ilyesmit előtte megpárolom egy kicsit sós vízben. De ha csak krumpli van, az is nagyszerű! Megfőzöm, s karikázom egy tálba, mint a rakott krumplihoz. Közben a rétegeket sózom, borsozom, majoránnát vagy/és egyéb zöld-fűszereket is használok. Ha kész, leöntöm tejszínnel vagy
fehér mártással, kicsi sajtot reszelek rá, és mehet is "barnulni". Hamar átmelegedik, megpirul és nagyon finom!