
az alaphoz kb 120 gr kekszet ledaráltam, és 75 gr olvasztott margarinnal, vaniliás cukorral összekevertem, majd belelapítottam a tortaformába. közepesen meleg sütőben (150fok) 8-10 perc alatt elősütöttem. ráborítottam a következő krémet:
Főzni és enni adni szeretetet jelent. Ha ezt Jézus nevében tesszük, egyik legszebb szolgálatunk lehet Isten, családunk és az emberek örömére.
· 5 dkg élesztõ
· 1.5 dl langyos tej
· 1 kg finomliszt
· 3 doboz kefír
· 3 tojás
· egy kis kanál só
Az élesztőt 1dl tejben felfuttatom, hozzákeverem a többi hozzávalót, kidolgozom, és egy órán át kelesztem. kis zsömléket szaggatok belőle, kinyújtom és a forró olajban megsütöm egyik oldalát, majd megfordítom. Feta sajt, tejföl, dzsem, csoki jöhet rá. Annyit sütök meg amennyit elfogyasztunk melegen, a többit zacskóba és hűtőbe teszem. Másnap csak az olajat kell odatenni forrósodni, s pár perc és ismét friss lángosunk van.
Emmausba több út is vezet:
tört reményekkel kikövezett,
Ketten járjuk, vagy néha többen,
és újra, újra belénk döbben,
hogy meghalt! És el is temették!
A sírkövet lepecsételték!
…hogy feltámadt? és újra élne?…
Ki hallgat ma ilyen beszédre?
Beszélünk szomorúan, halkan,
a szívünk veszik a szavakban,
De mégis:
Irgalmas Isten! Hinni akarunk!
– és észrevétlen –
már hárman vagyunk!
Lukátsi Vilma
Hozzávalók:
2 tojás
1 bögre cukor
fél vanília rúd belseje (vagy egy csomag Bourbon vaníliás cukor)
1 csipet só
12,5 dkg vaj olvasztva
fél bögre holland kakaópor
fél bögre liszt
A tojásokat feltörjük, hozzáadjuk a cukrot és vaníliát, csipet sót. Összekeverjük. A felolvasztott vajat összekeverjük a kakaóval és a tojásos masszához adjuk. A lisztet az előbbiekhez keverjük.
Vajazott, lisztezett jénaiban sütjük 180 fokon, 15 percig! Figyelem, nem kell hozzá sütőpor! Ez brownie!